Dýňová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem
Budete potřebovat:
1 hokkaido dýně
1 patizon (nemusí být)
1 cibule
2 stroužky česneku
1 stroužek čerstvého zázvoru – můžete i více podle chuti
Olivový olej a ghee
300ml kokosového mléka
Koření
Kuřecí prso
Postup:
Dýni i patizon zbavíte semínek, patizon oloupete a nakrájíte oboje na kostičky, pokapete olivovým olejem a pečete na 150 stupňů alespoň 40 minut. Poté si nakrájíte cibulku, česnek a necháte ji opéct v hrnci na ghee. Poté přidáte upečenou dýni, kokosové mléko a ještě můžete zředit vodou. Necháte chvíli vařit a rozmixujete. Poté už dochucujete – já dala himalájskou sůl, pepř, sušený zázvor a česnek a oregáno. K tomu jsem si dala ještě trhané kuřecí prso (kuřecí prso jsem opekla na pánvi na ghee a poté rozthrala vidličkou), dále dýňová semínka a ještě trošku kokosového mléka. Tato polévka úplně voní podzimem a je plná vitamínů, které se Vám mohou při změnách počasí hodit.
