Paleo, low carb recepty

Dýňový čokoládový dort

Budete potřebovat:

Na korpus 21 cm:
350g dýňového pyré
4 lžíce kokosového mléka
3 lžíce kokosového oleje
2 vejce pokojové teploty
Vanilkový extrakt
250g mandlové mouky
50g kokosové mouky
3 lžíce kakaa
Lžičku skořice
Špetka soli
Lžička prášku do pečiva
Stévie 

Na krém:
Šlehačka 250ml
Mascarpone 250g
Čokoláda vysokoprocentní 90g

Postup:
Korpus: zvlásť si smícháte všechny mokré a všechny sypké ingredience a postupně smícháte dohromady. Pečete na 170 stupňů 60 minut. Necháte vychladnout.
Krém: vyšleháte šlehačku a poté přidáte a vyšleháte ještě s mascarpone. Rozpustíte si čokoládu a přimícháte. Poté pomažete na vychladlý korpus.