Paleo, low carb recepty

hraběnčiny řezy

Budete potřebovat:
Na těsto:
100g mandlové mouky (mleté mandle)
30g kokosové mouky
25g másla
3 vejce
40ml kokosového mléka či vody
Lžička vanilkového extraktu
Sladidlo podle potřeby a stravování
Špetka soli
 
Na náplň:
4 střední jablka
Lžička skořice
 
Postup:
Bílky oddělíte od žloutků. Bílky vyšleháte do tuhého sněhu, žloutky smícháte s mlékem či vodou, máslem a vanilkovým extraktem. Suché ingredience smícháte zvlášť a poté žloutky a suché ingredience smícháte dohromady. 2/3 těsta dáte do pečicím papírem vyložené formy a 1/3 těsta dáte do mrazáku (lépe se poté strouhá). Jablka si očistíte a nastrouháte nahrubo. Přidáte skořici a poté vložíte na těsto. Nahoru navrstvíte sníh z bílků a poté nahoru nastrouháte zbytek těsta. Pečete na 170 stupňů cca 20 minut. Necháte vychladnout a můžete ochutnávat. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit a posílat výtvory.