Kakaový dort s termixem, jahodami a marcipánovými srdíčky
Budete potřebovat:
Na korpus 18 cm:
4 vejce
150g kešu mouky (můžete dát mandlovou)
20g kokosové mouky
30g kakaa
30g másla nebo ghee
50ml kokosového mléka nebo normálního mléka
1/2 prášku do pečiva bez fosfátů
Špetka soli
Na termix:
200ml smetany
100g vysokoprocentní čokolády
2 tvarohy ve vaničce
Sladidlo dle potřeby
Marcipán:
100g kešu mouky (mandlové mouky)
50g sladidla podle preference
1 bílek z vejce z bio volného chovu! (Můžete nahradit cca 30ml vody ale já osobně mám lepší zkušenost s bílkem – lépe se tvaruje)
Přírodní barvivo
Postup:
Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Mouku smícháte s práškem do pečiva, žloutky, kakaem, případně sladidlem a poté s rozpuštěným máslem a mlékem. Poté na dvakrát přidáte bílky a dáte do vymazané formy o průměru 18cm na 180 stupňů péct na cca 30 minut.
Dáte si vařit smetanu a když začne bublat nalámete čokoládu. Jakmile se rozpustí sundáte z plotny a přimícháte tvarohy. Necháte vychladnout a ztuhnout v lednici.
Marcipán si musíte připravit den předem: vše smícháte a necháte ztuhnout v lednici minimálně opravdu ten den. Poté rozválíte mezi dvěma pečicími papíry a vyříznete srdíčka
Vychladlí korpus rozříznete, rozložíte jahody, naplníte termixem a přiklopíte druhou částí korpusu, kterou také pomažete. Poté jen ozdobíte (půlka marcipánu mi ještě zbyla).
