Paleo, low carb recepty

Kakaový dort s termixem, jahodami a marcipánovými srdíčky

Budete potřebovat:

Na korpus 18 cm:

4 vejce

150g kešu mouky (můžete dát mandlovou)

20g kokosové mouky

30g kakaa

30g másla nebo ghee

50ml kokosového mléka nebo normálního mléka

1/2 prášku do pečiva bez fosfátů

Špetka soli

Na termix:

200ml smetany

100g vysokoprocentní čokolády

2 tvarohy ve vaničce

Sladidlo dle potřeby

Marcipán:

100g kešu mouky (mandlové mouky)

50g sladidla podle preference

1 bílek z vejce z bio volného chovu! (Můžete nahradit cca 30ml vody ale já osobně mám lepší zkušenost s bílkem – lépe se tvaruje)

Přírodní barvivo

Postup:

Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Mouku smícháte s práškem do pečiva, žloutky, kakaem, případně sladidlem a poté s rozpuštěným máslem a mlékem. Poté na dvakrát přidáte bílky a dáte do vymazané formy o průměru 18cm na 180 stupňů péct na cca 30 minut.

Dáte si vařit smetanu a když začne bublat nalámete čokoládu. Jakmile se rozpustí sundáte z plotny a přimícháte tvarohy. Necháte vychladnout a ztuhnout v lednici.

 

Marcipán si musíte připravit den předem: vše smícháte a necháte ztuhnout v lednici minimálně opravdu ten den. Poté rozválíte mezi dvěma pečicími papíry a vyříznete srdíčka

 

Vychladlí korpus rozříznete, rozložíte jahody, naplníte termixem a přiklopíte druhou částí korpusu, kterou také pomažete. Poté jen ozdobíte (půlka marcipánu mi ještě zbyla).