Paleo, low carb recepty

Kinder Pingui

Budete potřebovat:

Na korpus:

5 vajec

2 lžíce kakaa

30g mandlové mouky

Sladidlo podle chuti

Špetka soli

Na krém:

1 šlehačka na šlehání min 30%

250g mascarpone

1 tvaroh ve vaničce

Sladidlo podle potřeby

Na čokoládovou vrstvu uvnitř:

80g vysokoprocentní čokolády

1 lžíce ghee, másla nebo kokosového oleje

Na čokoládovou polevu:

1 balení šlehačky

4 čtverečky vysokoprocentní čokolády

Postup:

Korpus: Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s moukou, kakaem, sladidlem a poté opatrně vmícháte bílky. Dáte na plech a rozprostřete na placku. Pečete na 170 stupňů 20 minut. Po upečení necháte vychladnout a vychladlé sloupnete z pečícího papíru a rozkrojíte na polovinu.

Krém:

Vyšleháte si šlehačku a poté přidáte mascarpone i tvaroh a sladidlo a polovinu krému namažete na spodni korpus.

Čokoládová vrstva uvnitř: rospustíte čokoládu společně s ghee nebo máslem, nalejete na krém a opatrně rozetřete, dáte celý polotovar do lednice vychladit a poté co čokoláda ztuhne, nanesete další vrstvu krému a přiklopíte druhou částí korpusu.

Na polevu:

Šlehačku zahřeje v hrnci společně s čokoládou a mícháte dokud směs nezhoustne. Poté nalejete na výrobek a necháte v lednici alespoň hodinu zatuhnout. Doufám, že vám bude chutnat.