Kinder Pingui
Budete potřebovat:
Na korpus:
5 vajec
2 lžíce kakaa
30g mandlové mouky
Sladidlo podle chuti
Špetka soli
Na krém:
1 šlehačka na šlehání min 30%
250g mascarpone
1 tvaroh ve vaničce
Sladidlo podle potřeby
Na čokoládovou vrstvu uvnitř:
80g vysokoprocentní čokolády
1 lžíce ghee, másla nebo kokosového oleje
Na čokoládovou polevu:
1 balení šlehačky
4 čtverečky vysokoprocentní čokolády
Postup:
Korpus: Bílky oddělíte od žloutků a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s moukou, kakaem, sladidlem a poté opatrně vmícháte bílky. Dáte na plech a rozprostřete na placku. Pečete na 170 stupňů 20 minut. Po upečení necháte vychladnout a vychladlé sloupnete z pečícího papíru a rozkrojíte na polovinu.
Krém:
Vyšleháte si šlehačku a poté přidáte mascarpone i tvaroh a sladidlo a polovinu krému namažete na spodni korpus.
Čokoládová vrstva uvnitř: rospustíte čokoládu společně s ghee nebo máslem, nalejete na krém a opatrně rozetřete, dáte celý polotovar do lednice vychladit a poté co čokoláda ztuhne, nanesete další vrstvu krému a přiklopíte druhou částí korpusu.
Na polevu:
Šlehačku zahřeje v hrnci společně s čokoládou a mícháte dokud směs nezhoustne. Poté nalejete na výrobek a necháte v lednici alespoň hodinu zatuhnout. Doufám, že vám bude chutnat.
