Paleo, low carb recepty

Kulajda

Budete potřebovat:
Lžičku ghee nebo másla
Cibuli
Kopr (nejlépe čerství ale poslouží i sušený)
Cuketu (1 větší nebo 2 malé)
Kokosové mléko
Houby čerstvé nebo sušené (sušené si předem alespoň půl hodiny namočte do vody)
Sůl, pepř
Vejce nebo maso k podávání

Postup:
Na ghee nebo másle si orestujete do zlatova cibulku, přidáte kopr, cuketu a 1/3 hub. Promícháte a zalejete kokosovým mlékem a vodou, aby byla cuketa ponořená. Necháte alespoň 20 minut vařit a poté rozmixujete. Osolíte, opepříte a můžete přidat kokosové mléko nebo vodu pro požadovanou hustotu a zbytek hub a ještě necháte probublat. Podáváte s čestvým koprem a vejci či masem.
Na fotce můžete také vidět quiche, recept na něj naleznete zde.

kulajda