Letní barevný dortík
Budete potřebovat:
Na korpus 18 cm:
4 vejce
100g mandlové mouky
40g kokosové mouky
Půl prášku do pečiva bez fosfátů
70g másla
70ml kokosového (nebo obyč) mléka podle preference
Špetka soli
Sladidlo podle preference a stravování
Na krémy:
250g mascarpone
250g tvarohu ve vaničce
2 hrsti ostružin
Jahody
Postup:
Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně přidáváte bílky. Těsto dáte do papírem vyložené a vymazané formy a pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Poté vyndáte a necháte vychladit. Mascarpone si smícháte s tvarohem a rozdělíte na polovinu, rozmixujete ovoce každé zvlášť a přidáváte do krému. Korpus rozříznete na 3 části, spodní část necháte ve formě a naplníte krémem, poté přidáte další část korpusu a zase krém a nakonec korpus. Necháte v lednici ztuhnout a poté vyndáte z formy a ozdobíte. Doufám, že bude chutnat tak jako všem u nás.
