Paleo, low carb recepty

Letní barevný dortík

Budete potřebovat:

Na korpus 18 cm:

4 vejce

100g mandlové mouky 

40g kokosové mouky

Půl prášku do pečiva bez fosfátů

70g másla

70ml kokosového (nebo obyč) mléka podle preference

Špetka soli

Sladidlo podle preference a stravování

Na krémy:

250g mascarpone

250g tvarohu ve vaničce

2 hrsti ostružin

Jahody

Postup:

Bílky oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně přidáváte bílky. Těsto dáte do papírem vyložené a vymazané formy a pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Poté vyndáte a necháte vychladit. Mascarpone si smícháte s tvarohem a rozdělíte na polovinu, rozmixujete ovoce každé zvlášť a přidáváte do krému. Korpus rozříznete na 3 části, spodní část necháte ve formě a naplníte krémem, poté přidáte další část korpusu a zase krém a nakonec korpus. Necháte v lednici ztuhnout a poté vyndáte z formy a ozdobíte. Doufám, že bude chutnat tak jako všem u nás.