Narozeninový piškotový dort
Vetší spodní korpus:
130g mandlové mouky
130g kešu mouky(na mouku rozemletých kešu ořechů)
5 vajec
230g másla nebo ghee
Lžička vanilkového extraktu
Lžička citronové šťávy
Lžička prášku do pečiva
Sladidlo dle stravování a potřeby
Horní korpus:
100g mandlové mouky
100g kešu mouky
4 vejce
180g másla nebo ghee
Lžička vanilkového extraktu
Lžička citronové šťávy
Necelá lžička prášku do pečiva
Sladidlo dle stravování a potřeby
Postup je u obou korpusů stejný:
Bílky a žloutky oddělíte a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s moukou, práškem do pečiva, rozehřátým máslem, citronovou šťávou a extraktem a sladidlem případně a poté postupně smícháte s bílky. Pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Jeden korpus jsem pekla ve 20cm formě a druhý v 18cm formě.
Krém:
500g mascarpone
500g smetany ke šlehání
Jahody, borůvky
Postup pro krém:
Vyšleháte smetanu a smícháte s mascarpone. Poté rozříznete první vychazený korpus, naplníte krémem a ovocem, přiklopíte a namažete vrch a poté dáte další korpus, který rozříznete na půl a naplníte. Náplní nemusíte šetřit, vyjde vám určitě i na ozdobu dortu dokola! Poté jen necháte chvíli v lednici odpočinout
