Paleo, low carb recepty

Narozeninový piškotový dort

Vetší spodní korpus:

130g mandlové mouky

130g kešu mouky(na mouku rozemletých kešu ořechů)

5 vajec

230g másla nebo ghee

Lžička vanilkového extraktu

Lžička citronové šťávy

Lžička prášku do pečiva

Sladidlo dle stravování a potřeby

Horní korpus:

100g mandlové mouky

100g kešu mouky

4 vejce

180g másla nebo ghee

Lžička vanilkového extraktu

Lžička citronové šťávy

Necelá lžička prášku do pečiva

Sladidlo dle stravování a potřeby

Postup je u obou korpusů stejný:

Bílky a žloutky oddělíte a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s moukou, práškem do pečiva, rozehřátým máslem, citronovou šťávou a extraktem  a sladidlem případně a poté postupně smícháte s bílky. Pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Jeden korpus jsem pekla ve 20cm formě a druhý v 18cm formě. 

Krém:

500g mascarpone

500g smetany ke šlehání

Jahody, borůvky

Postup pro krém:

Vyšleháte smetanu a smícháte s mascarpone. Poté rozříznete první vychazený korpus, naplníte krémem a ovocem, přiklopíte a namažete vrch a poté dáte další korpus, který rozříznete na půl a naplníte. Náplní nemusíte šetřit, vyjde vám určitě i na ozdobu dortu dokola! Poté jen necháte chvíli v lednici odpočinout