Obrácený hruškový koláč
Budete potřebovat:
Spodek:
2 větší hrušky
2 lžičky kokosového oleje
1 lžíce medu nebo sladidka
1 lžička skořice
Na těsto:
3 větší vejce
2 lžíce mandlové mouky
1 lžíce kokosové mouky
1 lžička kokosového oleje
Sladidlo dle stravování a potřeby
Špetka soli
Postup:
Bílky si oddělíte a vyšleháte se solí do tuhého sněhu. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně se sněhem. Na pánvi si rozpustíte olej a přidáte med či sladidlo a uděláte si karamel do kterého poté přidáte skořici. Hrušky si nakrájíte na tenké plátky a promícháte s karamelem. Do vyložené a vymazané formy navrstvíte hrušky a na ně nalejete těsto. Pečete na 180 stupňů cca 30 minut. Necháte maličko vychladnout a ještě teplé překlopíte. Doufám, že bude chutnat a nezapomeňte mě označit.
