Paleo, low carb recepty

Pařížský dort

Budete potřebovat:

Na korpus:

4 vejce

120g mandlové mouky

120ml kokosového mléka

4 lžíce másla, ghee nebo kokosového oleje

2 lžíce kakaa

Lžička prášku do pečiva

Sladidlo dle stravování

Na prostředek:

250g mascarpone

2x 200ml šlehačky na šlehání

100g vysokoprocentní čokolády

Sladidlo pokud potřebujete

Postup:

Korpus:

Oddělíte bílky od žloutků a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně přidáváte sníh z bílků. Pečete na 170 stupňů 30 minut. Já pekla ve 21 cm formě. Poté necháte vychladnout. 

Krém:

Smetanu si vyšleháte a přidáte mascarpone a poté  rozehřátou čokoládu. Okraje formy si vyložíte pečícím papírem a rozprostřete krém na vychladlý korpus a dáte do lednici min na hodinu. Poté již jen opatrně otevřete formu a sloupnete papír. Ozdobíte a můžete podávat.