Pařížský dort
Budete potřebovat:
Na korpus:
4 vejce
120g mandlové mouky
120ml kokosového mléka
4 lžíce másla, ghee nebo kokosového oleje
2 lžíce kakaa
Lžička prášku do pečiva
Sladidlo dle stravování
Na prostředek:
250g mascarpone
2x 200ml šlehačky na šlehání
100g vysokoprocentní čokolády
Sladidlo pokud potřebujete
Postup:
Korpus:
Oddělíte bílky od žloutků a bílky vyšleháte. Žloutky smícháte s ostatními ingrediencemi a poté postupně přidáváte sníh z bílků. Pečete na 170 stupňů 30 minut. Já pekla ve 21 cm formě. Poté necháte vychladnout.
Krém:
Smetanu si vyšleháte a přidáte mascarpone a poté rozehřátou čokoládu. Okraje formy si vyložíte pečícím papírem a rozprostřete krém na vychladlý korpus a dáte do lednici min na hodinu. Poté již jen opatrně otevřete formu a sloupnete papír. Ozdobíte a můžete podávat.
