Paleo, low carb recepty

Ratatouille

Budete potřebovat:

Na omáčku:
Olivový olej
Plechovka loupaných rajčat
Paprika, cibule, česnek, bazalka(klidně sušená), sůl, pepř, provensálské koření

Na vrchní vrstvu:
1 žlutá cuketa
1 zelená cuketa
1 větší lilek
Rajčata
Olivový olej, bazalka, sůl, pepř

Postup:
Na olivovém oleji si orestujete cibulku, česnek, papriku a přidáte plechovku rajčat a koření. Necháte vařit alespoň 10 minut a poté rozmixujete. Směs přendáte na dno zapékací mísy a teď přichází čas si vyhrát. Zeleninu si nakrájíte na kolečka, osolíte a opepříte ji a postupně skládáte do kruhu. Jakmile máte doskládáno, ještě si smícháte olivový olej s bazalkou a pokapáte. Musíte přiklopit alespoň pečícím papírem, aby se vám zelenina nespálila a pečete 45 minut na 190 stupňů. Před podáváním můžete ještě posypat parmazánem.