

Dýňová polévka s kokosovým mlékem a zázvorem
Ingredience
Postup
Dýni zbavíte semínek, oloupete a nakrájíte na kostičky, pokapete olivovým olejem a pečete na 150 stupňů alespoň 40 minut. Poté si nakrájíte cibulku, česnek a necháte ji opéct v hrnci na ghee. Poté přidáte upečenou dýni, kokosové mléko a ještě můžete zředit vodou či vývarem. Necháte chvíli vařit a rozmixujete. Poté už dochucujete - já dala himalájskou sůl, pepř, sušený zázvor a česnek a oregáno. Necháte povařit. K podávání můžete dát dýňová semínka, maso či vejce (pro plnohodnotné jídlo plné bílkovin). Tato polévka úplně voní podzimem a je plná vitamínů, které se Vám mohou při změnách počasí hodit.
- Vitamín B12 0.01%
* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.