

Slaninový quiche
Ingredience
Postup
Batát si oloupete a nastrouháte na tenké plátky. Dáte do misky a smícháte s olivovým olejem a špetkou soli. Pořádně promícháte s poskládáte na spodek zapékací mísy. Pokud se vám to povede tak nejlépe i po stranách. Dáte péct na 30 minut na 160 stupňů. Mezitím si na pánvičce orestujete slaninu s cibulkou a česnek a postupně ostatní zeleninou. Rozklepnete si vejce a vyšleháte je se solí a pepřem. Vyndáte krustu a nejdříve dáte vrstvu slaniny se zeleninou a poté zalejete vyšlehanými vejci. Poskládáte na vrch na plátky nakrájená rajčátka a pečete dalších 30 minut na 160 stupňů. Kontrolujte a pokud se udělá bublina, propíchněte ji nožem, aby se horký vzduch dostal pryč. Můžete servírovat jak teplé, ale je výborný i studený.
- Vitamín B12 0.01%
* Procentní denní hodnoty jsou založeny na 2 000 kalorické stravě. Vaše denní hodnota může být vyšší nebo nižší v závislosti na vašich kalorických potřebách.