Paleo, low carb recepty

Red Velvet bez umělých barviv

Budete potřebovat:

Na korpus 18 cm:

2 střední červené řepy

4 vejce

200ml zakysané smetany

30g mandlové mouky

80g kokosové mouky

1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů

Sladidlo dle potřeby a stravování

Špetka soli

Na krém:

1 tvaroh ve vaničce

1 mascarpone

Sladidlo dle potřeby a stravování

Postup:

Řepu si oloupete a nastrouháte na jemno. Bílky si oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Mouky si smícháte s práškem do pečiva a poté s ostatními ingrediencemi. Bílky vmícháte na vícekrát. Pečete ve vymazané formě 18cm průměr na 180 stupňů cca 30 minut. Poté necháte vychladit, odříznete kousíček ze shora (použijete na ozdobu dortu nahoru), smícháte si tvaroh s mascarpone případně sladidlem. Natřete krémem a ozdobíte natrhaným odříznutým korpusem. Necháte odpočinout v lednici.