Red Velvet bez umělých barviv
Budete potřebovat:
Na korpus 18 cm:
2 střední červené řepy
4 vejce
200ml zakysané smetany
30g mandlové mouky
80g kokosové mouky
1 lžička prášku do pečiva bez fosfátů
Sladidlo dle potřeby a stravování
Špetka soli
Na krém:
1 tvaroh ve vaničce
1 mascarpone
Sladidlo dle potřeby a stravování
Postup:
Řepu si oloupete a nastrouháte na jemno. Bílky si oddělíte a vyšleháte se špetkou soli. Mouky si smícháte s práškem do pečiva a poté s ostatními ingrediencemi. Bílky vmícháte na vícekrát. Pečete ve vymazané formě 18cm průměr na 180 stupňů cca 30 minut. Poté necháte vychladit, odříznete kousíček ze shora (použijete na ozdobu dortu nahoru), smícháte si tvaroh s mascarpone případně sladidlem. Natřete krémem a ozdobíte natrhaným odříznutým korpusem. Necháte odpočinout v lednici.
