shashuka
Budete potřebovat:
Ghee
Vejce -množství podle vašeho hladu
Cibule
Česnek
Rajčatový protlak bez cukru
Voda
Sůl, pepř, česnek sušený, bylinky
Zelenina podle vlastního výběru:
Cuketa, paprika, mrkev, růžičková kapusta
Postup:
Na ghee si orestujete cibulku a česnek, přidáte nakrájenou zeleninu a promícháte. Přidáte protlak a vodu dokud nebude zelenina ponořená. Promícháte, přidáte koření a přiklopíte pokličkou a vaříte dokud nebude zelenina měkká a voda se vám nevypaří. Poté odklopíte a rozklepnete si jedno vejce a uděláte důlek a vejce vlijete. Takto postupně uděláte se všemi vejci. Poté přiklopíte a vaříte dokud nebude žloutek tvrdý. Vypnete plotnu a můžete posypat bylinkami.
