Paleo, low carb recepty

Vejce benedikt

Pro dva budete potřebovat:

Na spodní hrníčkovou housku:

1 vejce

2 lžíce namletých slunečnicových semínek

Trošku prášku do pečiva bez fosfátů

Špetka soli

5g másla + máslo na vymazání

Na holandskou omáčku:

40g másla

2 žloutky

Lžíce vody

Lžička citronové šťávy

Pepř, sůl

Na pošírované vejce:

2 vejce

Panák octa

Sůl, pepř

K podávání ještě šunku nebo slaninu

Postup: 

Na housku si vše smícháte v misce, hrníček si vymažete máslem a dáte dovnitř těsto. Pečete v mikrovlně a nebo v troubě jako já na 190 stupňů cca 20 minut. Poté vyndáte a necháte vychladnout.

Holandská omáčka: žloutky si smícháte s vodou a citronovou šťávou a nad párou mícháte dokud nezačnout trošku houstnout. Poté přidáte po kapičkách máslo a pořádně mícháte. Nakonec dochutíte. (Pokud jste ji nikdy nedělali tak doporučuji mrknout na nějaké video)

Pošírované vejce: dáte vařit vodu s octem, uděláte vír a vejce dáte dovnitř víru. Necháte chvíli v teplé vodě a vyndáte. (Také doporučuji nastudovat z videa)

Nakonec ukrojíte půlku housky, dáte šunku, vejce a zalejete omáčkou. Je to neskutečné žrádlo!