Vejce benedikt
Pro dva budete potřebovat:
Na spodní hrníčkovou housku:
1 vejce
2 lžíce namletých slunečnicových semínek
Trošku prášku do pečiva bez fosfátů
Špetka soli
5g másla + máslo na vymazání
Na holandskou omáčku:
40g másla
2 žloutky
Lžíce vody
Lžička citronové šťávy
Pepř, sůl
Na pošírované vejce:
2 vejce
Panák octa
Sůl, pepř
K podávání ještě šunku nebo slaninu
Postup:
Na housku si vše smícháte v misce, hrníček si vymažete máslem a dáte dovnitř těsto. Pečete v mikrovlně a nebo v troubě jako já na 190 stupňů cca 20 minut. Poté vyndáte a necháte vychladnout.
Holandská omáčka: žloutky si smícháte s vodou a citronovou šťávou a nad párou mícháte dokud nezačnout trošku houstnout. Poté přidáte po kapičkách máslo a pořádně mícháte. Nakonec dochutíte. (Pokud jste ji nikdy nedělali tak doporučuji mrknout na nějaké video)
Pošírované vejce: dáte vařit vodu s octem, uděláte vír a vejce dáte dovnitř víru. Necháte chvíli v teplé vodě a vyndáte. (Také doporučuji nastudovat z videa)
Nakonec ukrojíte půlku housky, dáte šunku, vejce a zalejete omáčkou. Je to neskutečné žrádlo!
